menu
Word Lid
Geen boerkini in provinciedomeinen!

Vlaams Belang West-Vlaanderen is niet te spreken over het feit dat boerkini in de West-Vlaamse provinciale domeinen wordt getolereerd. “De boerkini staat ontegensprekelijk symbool voor de onderdrukking en tweederangspositie van de vrouw binnen de islam”, zegt West-Vlaams Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). “Wij gaan het initiatief nemen om de provinciale reglementen op dat punt aan te passen”, voegt fractieleider in de Provincieraad Filip Buyse (Vlaams Belang) toe.

Bijlage: Boerkini in provinciedomein De Gavers (Harelbeke)

Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) verspreidde woensdag foto’s van boerkini in Provinciedomein De Gavers via zijn facebookpagina:

www.facebook.com/woutervermeersc/photos/a.1819838748338085/3009152976073317/

De foto’s dateren van afgelopen zondag in de zwemzone van het provinciaal domein. Recent werd de zwemzone omheind, de toegangsuren beperkt en alcohol verboden op het terrein. “Wie een glaasje wil drinken in de zwemzone tijdens het picknicken, is eraan voor de moeite. Alcohol werd verboden, maar de boerkini wordt toegelaten. Dat is de wereld op z’n kop en niet het juiste signaal”, stelt Vermeersch vast.

In december nog verboden zowel de rechtbank van eerste aanleg als het hof van beroep te Antwerpen boerkini ’s in de stedelijke zwembaden aldaar, en dit om redenen van hygiëne en goede orde in de zwembaden. “Maar niet enkel de orde en netheid in de zwemzones komen door de aanwezigheid van boerkini’s in het gedrang”, aldus Vermeersch. “Alcohol verbieden en de boerkini aanvaarden is zich neerleggen bij de islamitisch-religieuze voorschriften. We mogen er geen enkele onduidelijkheid over laten bestaan dat boerkini’s niet thuishoren in onze zwembaden, zwemvijvers of op onze stranden.

Ook de taalwetgeving wordt er met de voeten getreden. “Niet alleen wordt er geafficheerd in onder andere het Frans maar worden allochtonen door de provinciemedewerkers ook te woord gestaan in het Frans. Er moet dringend orde op zaken worden gesteld”, concludeert Vermeersch.

“De boerkini moet verboden worden omwille van veiligheids- en hygiëneredenen, en vooral omdat het niet thuishoort in onze samenleving” – Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)

Vandaag kan men tijdens de zomermaanden gratis zwemmen in De Gavers te Harelbeke onder toezicht van gediplomeerde redders. Daarnaast is er ook voorzien in een onbewaakte zwemzone in de Damse Vaart (ook een provinciedomein). En gaan er - geheel terecht - steeds meer stemmen op om het aantal zwemzones in open lucht te gaan uitbreiden in onze provincie”, zegt provinciaal fractieleider Filip Buyse. “Tegelijk is er in West-Vlaanderen een groeiende aanwezigheid van moslims die er conservatief-islamitische gebruiken op na houden zoals zwemmen in boerkini. We moeten een streep in het zand trekken en de boerkini uitdrukkelijk verbieden in de provinciale reglementen. Daartoe zal onze fractie het initiatief nemen. Ook de taalwetgeving moet worden afgedwongen”, besluit Buyse.

Wouter Vermeersch, Federaal Volksvertegenwoordiger

Filip Buyse, Fractieleider Provincieraad

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF